Blog

Staphorst verbindt middelbare scholieren en ondernemers

Dat bij de inwoners van gemeente Staphorst het ondernemerschap in de genen zit, staat buiten kijf. Want in totaal telt de gemeente – ruim 17.000 inwoners – namelijk meer dan 1.850 bedrijven. Maar wat in heel Regio Zwolle geldt, geldt ook zeker in Staphorst: een tekort aan personeel. Daarnaast lukt het de bedrijven daar maar moeilijk om jongeren aan zich te binden. Door met scholen en bedrijven samen te werken, wil Staphorst de jeugd behouden voor lokale ondernemers.

‘Iedereen kent het probleem van de vroege uitstroom van met name havoleerlingen’, vertelt Lucas Mulder, wethouder van gemeente Staphorst, een van de 22 gemeentes van Regio Zwolle. Om dat probleem aan te pakken, legde de gemeente contact met middelbare scholen. ‘We zijn langs alle scholen in het voortgezet onderwijs gegaan waar leerlingen uit Staphorst op zitten. Dan moet je denken aan Pieter Zandt Scholengemeenschap in Staphorst, maar ook bijvoorbeeld Terra, Greijdanus, Stad en Esch en CSG Dingstede in Meppel’, vertelt Mulder.

Lees meer

 

 

Koninklijk bezoek op Urk

Prinses Laurentien kwam deze week op Urk, om opnieuw het gesprek aan te gaan met Urker scholieren.

Tien scholieren van het Pieter Zandt en Berechja college, twee politieagenten, twee docenten en wethouder Freek Brouwer gingen met elkaar de dialoog aan. Om vragen te stellen, goed te luisteren en elkaar beter te begrijpen.

>> Lees meer

Techlabs

In het kader van sterk techniekonderwijs wordt op elke locatie een techlab gerealiseerd. Een speciaal lokaal waarin je alles op gebied van technologie kan ontdekken. Je kan er leren en doen. De contouren van het techlab in IJsselmuiden is al zichtbaar!

Lees meer!

 

 

Winterweer (update)

Update: dinsdag 9 februari worden leerlingen in verband met het weer niet op school verwacht en gelden onderstaande lestijden.

Houdt u in de gaten dat woensdag alle leerlingen vrij zijn?


De leerlingen van het team techniek volgen andere lestijden maar worden niet op school verwacht.

Jullie zullen vast iets gehoord of gelezen hebben over de te verwachten weersomstandigheden voor komend weekend. Het is altijd lastig om vooraf goed in te schatten of de lessen op school wel of niet door kunnen gaan. Nu is dit voor de meeste leerlingen op dit moment niet zo interessant, omdat ze toch de lessen thuis moeten volgen. Voor de examen-leerlingen en de zorg-leerlingen is dat natuurlijk anders: zij volgen normaal wel de lessen op school. Omdat het voor iedereen beter is om van tevoren te weten waar je aan toe bent, hebben we nu het volgende besluit genomen, dat ook van belang is voor de thuis-zittende leerlingen:

A.s. maandag is de school voor leerlingen gesloten en worden alle lessen online verzorgd met een half-uurrooster.
Als we verwachten dat de omstandigheden voor dinsdag nog steeds bijzonder zijn, zullen we daar maandag een besluit over nemen.

Waarom aangepaste lestijden:
We willen op deze manier tegemoet komen aan de behoefte van jullie om eens even niet achter het scherm te zitten; dat is voor iedereen beter, ook voor docenten trouwens.

Lestijden:

1e: 8.30  –  9.00 uur  let op: we beginnen dus 10 minuten eerder!
2e: 9.00 –   9.30 uur
3e: 9.30 – 10.00 uur
4e: 10.00 – 10.30 uur
30 min. pauze
5e: 11.00 – 11.30 uur
6e: 11.30 – 12.00 uur
7e: 12.00 – 12.30 uur

Voor al onze voornemens geldt: zo de Heere wil en wij leven.

Een hartelijke groet,

teamleiding

 

 

Blijf alert

Blijf alert
05 januari 2021

Een groot deel van de leerlingen volgt D.V. de komende twee weken online de lessen.

Een aantal leerlingen komt naar school en krijgt daar het onderwijs aangeboden.

Voor de leerlingen die op school het onderwijs volgen: blijf de basisregels in acht nemen. Blijf thuis als je (milde) klachten hebt en laat je testen.


Welke leerlingen moeten naar school komen:

1. Eindexamenleerlingen van 4 VMBO, 5 HAVO en 6 VWO
2. Leerlingen uit de voorexamen-klassen 3 VMBO voor hun prak-tijkgerichte vakken en tentamens
3. Leerlingen 4 HAVO en 5 VWO voor tentamens
4. Leerlingen praktijkonderwijs
5. Leerlingen Quvier Kampen en Urk

Welke leerlingen mogen naar school komen

1. Leerlingen die extra zorg nodig hebben
2. Leerlingen van ouders met een cruciaal beroep

Voor alle andere leerlingen geldt dat ze thuis onderwijs moeten volgen. Daarbij moet gedacht worden aan een combinatie van lessen die online gevolgd kunnen worden, vanuit school opgegeven opdrachten en huiswerk.
We wensen alle leerlingen sterkte toe in deze lockdown-periode.
Daarnaast wensen we u en jullie allen vanuit de Pieter Zandt scholengemeenschap een fijne vakantie toe, goede Kerstdagen en een gezegend 2021.

Locatie Kampen

Locatie Urk

  • Vlechttuinen 6

  • 8322 BA Urk

  • Tel: 038 8700800

Locatie Staphorst

  • Achthoevenweg 3

  • 7951 SK Staphorst

  • Tel: 038 8700800

Locatie IJsselmuiden

  • Grafhorsterweg 53

  • 8271 CB IJsselmuiden

  • Tel: 038 8700800