Video's

Profiel Produceren, Installeren en Energie

Binnen het vmbo basis en kader kunnen leerlingen kiezen voor het het profiel Produceren, Installeren en Energie. Hierin komen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen. Aan de hand van tekeningen leren de leerlingen hoe installaties en producten in elkaar zitten. Die tekeningen en producten moeten ze ook zelf maken.

 

Meer lezen over het vmbo

Profiel Economie & Ondernemen

Het profiel E&O bereidt je voor op een maatschappelijk / administratief beroep. Voorbeelden van deze beroepen zijn: verkoper, inkoper, magazijnmedewerker, kok, receptiemedewerker, administrateur, juridisch medewerker en etaleur. Economie & ondernemen is een breed profiel en geschikt voor leerlingen met een brede interesse.

 

Meer lezen over het vmbo

 

 

 

Profiel Zorg & Welzijn

Dit profiel is voor leerlingen die graag met mensen om gaan. Met een diploma Zorg & Welzijn sluit je mooi aan bij een opleiding in de zorgsector, het welzijnswerk, uiterlijke verzorging, horeca en facilitaire dienstverlening en het toerisme.

 

meer lezen over het vmbo

 

 

Herinneringswand

Louis en Jozef kwamen om in Auschwitz: nu kijken ze scholieren in Kampen in de ogen

Ouder dan zes en acht jaar zijn ze niet geworden, Jozef en Louis Goudsmid. De broertjes kwamen om het leven in een concentratiekamp. Maar vergeten zijn ze niet. Tachtig jaar na hun dood staan ze op een herinneringswand, levensgroot, alsof ze even terug zijn.

Lees het hele artikel in de Stentor

 

 

Webinar media-avond

In deze webinar wordt een praktische handreiking gegeven aan ouders, om een bewust en verantwoord mediagebruik in het gezin te stimuleren.
Ook wordt er aandacht gegeven aan de vraag: Wat is noodzakelijk als mijn kind naar het voorgezet onderwijs gaat en welke keuzes kunnen wij maken?
Met oog voor het feit dat elk gezin en kind uniek is, zullen ouders m.b.t. mediagebruik, waaronder smartphone en apps, zelf keuzes moeten maken.
Vanuit de Pieter Zandt wordt er aandacht gegeven aan het leven in een beeldcultuur en de blijvende grote waarde van de woordcultuur .
Klik hier voor het bekijken van de webinar voor de visie van de Pieter Zandt en praktische tips!
Voor meer informatie rondom het thema mediagebruik verwijzen wij u naar de website van ‘Handreiking voor Gezin’

 

In de prijzen!

De zeven metselaars kregen de opdracht om een strakke poer te metselen en de 10 timmerlieden hebben in duo’s een picknickbank gemaakt. Tot in de laatste minuut van de wedstrijd is er hard gewerkt om de projecten af te maken. De picknickbanken worden op de scholen van de deelnemers geplaatst!

 

Locatie Kampen

Locatie Urk

  • Vlechttuinen 6

  • 8322 BA Urk

  • Tel: 038 8700800

Locatie Staphorst

  • Achthoevenweg 3

  • 7951 SK Staphorst

  • Tel: 038 8700800

Locatie IJsselmuiden

  • Grafhorsterweg 53

  • 8271 CB IJsselmuiden

  • Tel: 038 8700800