Lesassistent

section-c5ac47b

Vacature lesassistent / surveillant

Heeft u ambitie om voor de klas te staan? Bent u de extra paar handen die de Pieter Zandt scholengemeenschap zo hard nodig heeft? Dan is deze baan echt wat voor u! Wij zijn voor het schooljaar 2020 - 2021 op zoek naar gepassioneerde lesassistenten/surveillanten op locaties Kampen, Urk en Staphorst.

Functieomschrijving
Als lesassistent/surveillant neemt u lessen waar van docenten die op dat moment afwezig zijn. Dit kan gebeuren door verplichtingen buiten de school of door bijvoorbeeld ziekte. Aan u de taak om deze klas waar te nemen. U bent een vliegende keep binnen de school, uw dag is nooit saai. We zoeken kandidaten die houden van afwisselend werk, een duidelijke klik hebben met de doelgroep en hun mannetje staan. Het gaat tenslotte wel om leerlingen in een puberleeftijd.

Onverwachtse afwezigheid
Mocht een docent onverwachts afwezig zijn, probeert hij u altijd te informeren wat u tijdens de les kunt doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het afnemen van een toets, het werken aan een opdracht of u mag zelf invulling geven aan de les. Als dit niet meer mogelijk is, geeft u zelf invulling aan de les door bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding te geven aan de leerlingen, hen een leesboek uit te laten zoeken of u kunt zelf een leuke opdracht of aansprekende discussiepunten bedenken. In het leerlingvolgsysteem van de school kunt u altijd terugvinden wat de leerlingen voor huiswerk hebben voor de aankomende week. Ook zorgt de Adhocdocent voor leuke lessen over bijvoorbeeld politiek, geld en andere actuele thema’s.
Als surveillant houdt u tijdens de pauzes op een bepaalde (vaste) plaats binnen de school of op het schoolplein toezicht op de leerlingen.

Invulling
De school heeft op afgesproken dagen en tijden lesassistenten/surveillanten nodig, tussen 08.40 uur en 15.10 uur. Mocht je de voorkeur hebben om bijvoorbeeld tussen de basisschooltijden te werken, is dat geen enkel probleem. De werktijden zijn dan van 9.25 – 14.20 uur. Je wordt tussen deze werktijden verwacht op school en je kunt vooraf thuis alvast kijken welke lessen en taken je gaat uitvoeren.
Mocht je een lesuur niet ingepland zijn, wordt er gezorgd voor alternatief werk.
U geeft zelf aan op welke dag en locatie u wilt werken en wordt dan elke week ingezet op die dag.
De inzet is voor een periode van een jaar, daarom zijn wij op zoek naar lesassistenten/surveillanten die een geheel jaar werkzaam kunnen zijn. Mocht u dat van tevoren nog niet (helemaal) toe kunnen zeggen, gaan we toch graag met u in gesprek.

Functie-eisen
We zijn op zoek naar kandidaten met een passie voor onderwijs en jongeren. Hieronder een overzicht van de functie-eisen om in aanmerking te komen voor de functie:

 • U bent bij voorkeur het gehele schooljaar beschikbaar
 • U bent minimaal 1 dag per week beschikbaar
 • U heeft bij voorkeur ervaring met kinderen of jongeren
 • U staat stevig in uw schoenen voor de groep
 • U bent sociaal en communicatief vaardig
 • U durft leerlingen aan te spreken op hun gedrag
 • U heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • U past binnen de reformatorische identiteit van de school en bent kerkelijk actief

Voorbereiding 
Voordat u aan de slag gaat voor de klas, kunt u deelnemen aan onze docententraining. Hier krijgt u extra informatie over klassenmanagement, werken binnen een school, maar kunt u ook kennismaken met uw toekomstige collega’s. We zullen, in samenwerking met de school, u ondersteuning bieden bij uw start voor de klas. U ontvangt belangrijke tips om de eerste dagen voor een klas zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarnaast zullen het gehele jaar door trainingen vanuit Adhocdocent worden
georganiseerd over diverse actuele thema’s.

Schoolprofiel
De Pieter Zandt scholengemeenschap is een reformatorische school voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Kampen, Staphorst, Urk en IJsselmuiden. Wij zoeken dan ook kandidaten die van harte staan achter de identiteit van de school, zoals verwoord in het schoolprofiel, en die voldoen aan de benoemingscriteria van onze school.

Solliciteren?
Adhocdocent is een organisatie die reformatorische en christelijke scholen ondersteunt in hun zoektocht naar docenten. Op dit moment zijn wij onder andere op zoek naar lesassistenten voor de Pieter Zandt scholengemeenschap in Kampen en Urk.

Interesse? Stuur dan uw CV + een korte motivatie naar eveliene@adhocdocent.nl met als onderwerp ‘Sollicitatie lesassistent Pieter Zandt’.

 

 

Locatie Kampen

Locatie Urk

 • Vlechttuinen 6

 • 8322 BA Urk

 • Tel: 038 8700800

Locatie Staphorst

 • Achthoevenweg 3

 • 7951 SK Staphorst

 • Tel: 038 8700800

Locatie IJsselmuiden

 • Grafhorsterweg 53

 • 8271 CB IJsselmuiden

 • Tel: 038 8700800