A A A zoek »
Wat is dyslexie?
(Uit masterplan dyslexie)

Dyslexie is een stoornis die zich kenmerkt door een hardnekkig probleem met het aanleren en het accuraat en / of vlot toepassen en / of spellen op woordniveau.

Dyslexie gaat niet over. Gericht oefenen helpt wel om het maximale aan lees- of spellingsvaardigheden eruit te halen, maar zal het probleem nooit helemaal wegnemen.

Voor veel leerlingen vormt dyslexie een belangrijke belemmering om onderwijs op hun eigen niveau te kunnen volgen. Toch kun je er goed mee leven. Zeker wanneer een leerling in staat is om zijn dyslexie te compenseren met andere kwaliteiten of gericht strategieën te gebruiken.

U als docent kunt deze leerlingen op een relatief  eenvoudige manier daarin ondersteunen:

door dyslexie serieus te nemen en door in gesprek te gaan met de leerling en te vragen wat hij of zij nodig heeft. Maar ook door op een hele eenvoudige en voor de hand liggende manier rekening te houden met dyslexie in uw lessen. U zult merken dat niet alleen de dyslectische leerlingen daarvan profiteren. 

..
Inhoud
Meer info

Wil je meer algemene informatie over dyslexie, dan kunt je terecht op de website van de Stichting Balans: www.balansdigitaal.nl

Heb je vragen over de begeleiding op school of specifieke vragen/opmerkingen over leerlingen, neem dan contact op met:

de coördinator RT: mevr. H. Poot - Kwakkel

voor gebruik software: dhr. A. Ebbers

dyslexiecoach: mevr. H. Poot – Kwakkel

de RT-er van uw leerling

Inloggen | ontwerp en realisatie SchoolMaster BV