A A A zoek »
Mavo
Theoretisch met een beroepsgerichte rand. Dat is Mavo!
Al vanaf leerjaar 1 houd je je bezig met de vraag: wat wil ik, wat kan ik, wat vind ik leuk, kortom: wat wil ik in de toekomst?

Ieder jaar zijn er leerlingen voor wie Mavo eigenlijk heel erg meevalt en die dan graag willen overstappen naar Havo. Dat kan! Wij zorgen ervoor dat je, wanneer je de overstap wilt en mag maken, je niet wordt geconfronteerd met allerlei inhaalprogramma's. Want het is natuurlijk het meest prettig om soepel in je nieuwe klas je draai te kunnen vinden en niet met een achterstand te hoeven beginnen.

De meeste leerlingen zullen gewoon de Mavo afmaken. Wanneer je dan de Mavo hebt afgerond, weet je welke kant je op wilt en wat je kunt. Naast alle theorie-vakken, kun je ook kiezen voor een intersectoraal beroepsgericht vak. Intersectoraal betekent dat je je niet specialiseert in bij voorbeeld Bouw of Zorg, maar dat je kennis maakt met alle sectoren. En omdat je op de Mavo dus nog geen keus maakt voor één bepaalde sector, kun je nog alle kanten op. Dit geldt voor het MBO, maar ook kun je gemakkelijker doorleren op de Havo. Want op de Pieter zandt doe je examen in 7 vakken. Dat is 1 vak meer is dan wettelijk verplicht. Je hebt dus de mogelijkheid om 7 theorievakken te kiezen. Je kunt je dus breed oriënteren. We denken dat jullie hiermee een goede voorbereiding hebben op het MBO en op de Havo!
Teamleider

dhr. S.S. Kroon
GTL bovenbouw

Inloggen | ontwerp en realisatie SchoolMaster BV