A A A zoek »

 

 

 

 

 Tarieven

Aanvragen

abonnement 

                                                                                                                                               
Info

Informatie over het aanvragen van het busabonnement voor komend schooljaar (2017-2018).

  • Nieuw abonnement
  • Tarieven
  • Hoogeveen
  • Net-abonnement
  • OV-chipkaart + aanvragen abonnement
Nieuw abonnement

In vergelijking met vorig jaar is er een en ander veranderd. In plaats van de verschillende sterabonnementen met verschillende tarieven is er bij Connexxion per 1 juli één nieuw abonnement met één tarief: het ‘Altijd Vrij IJsselmond’.

Met dit abonnement kan zeven dagen per week onbeperkt gereisd worden op alle buslijnen van OV Regio IJsselmond in de provincie Flevoland en in Noord West Overijssel; het abonnement is dus ook geldig op de OV Regio IJsselmond bussen die rechtstreeks naar de Pieter Zandt scholengemeenschap rijden. Tevens kan er gebruik gemaakt worden van de trein op de lijn Zwolle-Kampen. 

Het abonnement komt op het persoonlijk OV-chipkaart te staan. Bij een reis met de bus moet er op de gebruikelijke wijze worden in- en uitgecheckt. Op enkele buslijnen naar de Pieter Zandt Scholengemeenschap rijden bussen zonder chipkaart apparatuur. Toon aan de buschauffeur de OV-chipkaart en de bijgeleverde zichtkaart. De chauffeur weet dan dat het een Altijd Vrij IJsselmond abonnement betreft. 

Voor leerlingen die reizen met de trein op de Kamperlijn tussen Zwolle en Kampen geldt dat je de persoonlijke OV-chipkaart en de zichtkaart moet kunnen tonen. Ga dus NIET in- en uitchecken als je van deze spoorlijn gebruik maakt, dan wordt er saldo van je OV-chipkaart afgeschreven! Met behulp van de barcode op de zichtkaart kun je op station Zwolle de toegangspoortjes openen.
Tarieven

Het tarief is dus niet meer afhankelijk van de afstand die de leerling reist. De tarieven* worden ongeveer als volgt:

  • Hele schooljaar € 776,62
  • Examenjaar  € 664,33
  • Winterperiode € 383,61


Hoogeveen

Dit abonnement geldt ook voor leerlingen die in Hoogeveen opstappen omdat de scholierenlijn die via Hoogeveen rijdt, binnen het abonnement valt. Gezien het enorme prijsverschil, is dit alleen maar voordelig voor u. In geval van gebruik van de lijndienst zal er wel een klein gedeelte betaald moeten worden. 


Net-abonnement

Let op! Voor leerlingen die buiten deze regio wonen en met een zogenaamde Net-abonnement reizen, verandert er niets. Hierbij worden de tarieven* ongeveer als volgt:

  • Hele schooljaar € 1.566,41

  • Examenjaar  € 1.350,89

Dit geldt voornamelijk voor leerlingen uit de regio Andijk/Enkhuizen


OV-chipkaart + aanvraag abonnement

Voor het aanvragen van een abonnement is een Persoonlijk OV-chipkaart nodig. Deze moet worden aangevraagd via www.ov-chipkaart.nl en dient de gehele abonnementsperiode geldig te zijn. Let hierop voordat u het abonnement aanvraagt. U kunt het abonnement digitaal aanvragen via onze website. We vragen tevens het leerlingnummer. Onze nieuwe leerlingen ontvangen in de loop van week 24.

Vorig jaar was er de mogelijkheid om te kiezen voor ‘nieuw abonnement’ of ‘verlenging’. Nu dient elke leerling eenzelfde aanvraag in te vullen. Dit heeft te maken met de manier van aanleveren aan Connexxion. 

Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met mw. J.F. de Baat-van Dijk (dinsdag en woensdag) op telefoonnummer 038-8700941 of per e-mail via busvervoer@pieterzandt.nl.*NB. De definitieve tarieven hebben wij nog niet ontvangen van Connexxion, het kan een paar euro afwijken.Inloggen | ontwerp en realisatie SchoolMaster BV